دوره عمومی فیلم وسینما :
طول دوره: 1 ماه –16ساعت - 2 روز در هفته
شهریه دوره : 1470000 تومان
هدف از این دوره آموزش ابتدایی و پایه در راستای شناخت کلی هنرمند از سینما و فیلم و ارتباط هریک از شاخه های حرفه تخصصی در تولید فیلم است که به صورت جامع ، دقیق ، و کاربردی ارائه می گردد.
خلاصه ای سر فصل های این دوره:
· عكاسي - آشنايي با سينما
· فيلمنامه نويسي - تصويربرداري - كارگرداني - تدوين - صدا
· كارگاه مستندسازي - كارگاه فيلمسازي داستاني - كارگاه فيلمسازي تجربه گرا
· بازیگری ، فن بیان
الف) آشنايي با سينما:
هدف از ارائه اين درس به هنـرجو ، آشنايي عمومي و كلـي او با سـرگذشـت پيـدايـش سـيـنـما؛ عـوامـل سازنـده ي يك فيلم سـينــمايـي؛ انـواع فـيـلـم كـوتـاه، بـلـنـد، داسـتـانـي، مـستند، تجربه گرا، انـيـمـيـشـن و گـونـه هاي آن در سينماي روز جهان مي باشد. اين درس هـمـراه بـا نـمـايـش فـيـلـم و كـار تحقيقي هـنـرجـو در زمـيـنـه ي شـناخـت سينما است و اطلاعات لازم را براي شناخت صحيح و كلي از سينما ، و نياز هر يك از دروسي كه در گام دوم مي آموزد را به وي ارائه مي دهد .
ب) عكاسي:
هنرجو در اين دوره با ظـرفـيـت هــاي تـكـنـيـكـي و اصـول اولـيـه زيـبـايـي شـنـاسـي تصـويـر از طـريـق عـكاسي آشنا شده و در پايان مي تواند با ساخت فتورمان ، دست به تــجربه ي عملي و اجراي آموخته هاي خود براي ورود به سينما بزند.
پ) فيلمنامه نويسي:
هنرجو در پي آموزش اين درس ، با عناصر و عوامل روايت و ساختمان و ساختار فيلم نامه آشنا شده و در پايان قادر به نگارش فيلم نامه اي ساده و مقدماتي براي يك فيلم كوتاه مي باشد.
ت) تصويربرداري:
هدف از اين درس، آشنايي مقدماتي هنرجو با دوربين، ابزار و ادوات تصويربرداري، لنزها، انواع حركت دوربين و همچنين اصول زيبايي شناسي تصويرمتحرك در سينما مي باشد. لازم است هنرجو جهت درك درست از موارد آموزش داده شده در طول دوره دست به انجام تمرين هاي عملي در اين زمينه بزند.
ث) كارگرداني :
كارگرداني مهمترين عامل در شكل گرفتن يك فيلم مي باشد. هنرجو در اين دوره با انواع نما و چگونگي تقطيع آن (دكوپاژ) و همچنين چگونگي مديريت ميزانس، هدايت بازيگر و چيدمان صحنه آشنا خواهد شد. هنرجو در پايان اين دوره قادر خواهد بود فيلم نامه كوتاهي را دكوپاژ نمايد.
ج) تدوين:
عموما ايجاد ريتم در يك فيلم، بسيار وابسته به چگونگي چينش نماها در آن است. هنرجو در اين دوره با اصول زيبايي شناسي تدوين آشنا شده و سپس با كمك دانش نرم افزاري تجربه هاي اوليه در اين زمينه انجام مي دهد.
چ) صدا در سینما:
امروزه در توليدات سينمايي توجه و ارزش ويژه اي به مقوله صدابرداري و صداگذاري صورت مي گيرد. در طي اين دوره هنرجو با اهميت امر طراحي صدا آشنا شده و با تكنيك هاي اوليه فني و زيبايي شناسي صدا آشنا مي شود.
ح) كارگاه مستندسازي:
هدف از برگزاري اين كارگاه عملي، ارتباط مستقيم هنرجو با موضوعي در پيرامون خود و تجربه ثبت اوليه آن مي باشد. هنرجو در اين دوره مي تواند به شكل مقدماتي مراحل ساخت يك فيلم كوتاه مستند را از ايده تا اجرا، در كنار مربي كلاس تجربه نمايد.
خ) كارگاه فيلم سازي داستاني:
تجربه ي هنرجو در تبديل فيلم نامه اي داستاني به فيلم كوتاه داستاني مي باشد. هنرجو در طي اين دوره بايد با كمك مربي خود فيلم نامه اش را دكوپاژ و تصوير كند و مجموعه ي كلاس در يك كار گروهي، يك يا دو فيلم را مي سازند .
د) كارگاه فيلم سازي تجربه گرا:
هنرجو در اين كارگاه مي تواند با جريان هاي ساختار شكن و نا متعارف فيلم كوتاه آشنا شده و به اجراي تمرين هايي در اين حوزه دست بزند.
ذ) مقدمه ای بر بازیگری ، فن بیان: